torstai 13. marraskuuta 2014

Anja Virkkunen - Minun pieni tyttöni

WSOY on julkaissut kirjan vuonna 1984.

Minun pieni tyttöni- kirja kertoo tositarinoista 80-luvun aborttiosastolta. Kirjassa kerrotaan asiakastarinoiden kautta naisten kokemuksista aborttiosastolla ja syistä jotka johtivat aborttiin sekä hieman aborttilainsäädännön historiasta ja 70-80 luvulla tulleista muutoksista. Kirja ei tuomitse ketään abortin vuoksi muttei ihannoikaan sitä.

Kirjan kertojana toimi lääkäri joka sitä kautta kuvasi lyhyesti myös muun hoitohenkilökunnan tuntemuksista ja suhtautumisista raskaudenkeskeytykseen tulleista tytöistä ja naisista, joskus ne olivat positiivisia ja toisinaan eivät.

"Huoneessa 8 minua aina puristi rinnasta. Sen seinät kätkivät monta murhenäytelmää. Mietin usein, miten työtoverini selvisivät tästä. Miten voisi helpottaa noiden raskaudenkeskeytystä odottavien tyttöjen ja naisten mielialoja.  He ovat niin äärettömän yksin. Yksin pettymyksensä kanssa."

"Minun teki mieli halata noita nuoria ja kiittää luottamuksesta. Vastaanoton pitkittyminen ei väsyttänyt. Huomasin, että aurinko oli siirtynyt alas metsän taa, kun lopetimme."


Kirja on helppolukuinen ja sopii hyvin sellaisille, jotka ovat huonoja lukemaan tai eivät jaksa lukea paljon kerrallaan. Kirjaa on helppo lukea pienissä erissä ja pidin siitä, että kirjassa ei kerrottu vain yhden henkilön kokemuksista vaan tapauksia oli useampia.

Elina Kälviä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti