keskiviikko 12. marraskuuta 2014


Anna-Leena Härkönen - Heikosti positiivinen
Kirja on julkaistu vuonna 2001
 
Kirjan päähenkilö on kirjailija itse, Anna-Leena Härkönen. Kirja perustuu tositapahtumiin.  Kirjassaan hän käsittelee äitiyttä ja äidiksi tulemisen haasteita. Härkönen puhuu omista ongelmistaan sekä sellaisesta raskaudesta ja äitiydestä, jonka olemassaoloa ei muuten uskalleta tai haluta myöntää.

Kirjassa Härkösen rakas mummo kuolee ja lopulta vauvakin ilmoittaa tulostaan. Ennen synnytystä Anna-Leena joutuu olemaan päivät osastolla, jossa hän tapaa muita tulevia äitejä. Sairaalan arki tulee hänelle tutuksi.

Lainaus kirjasta
Kahviossa kurkistelen vuoteissaan uinuvia vauvoja; tahtoo tuollaisen. Tätä en voinut koskaan itsestäni kuvitella. Vauvakuume sanan varsinaisessa merkityksessä, ei mikään epämääräinen halu saada ehkä lapsi. Minä tahdon lapsen. Minä tahdon tämän lapsen. Minä tahdon sen nyt."

Kirja oli mielestäni hyvä ja  mielenkiitnoinen, koska se perustui tositapahtumiin. Kirjassa näkyi hyvin kirjoittajan läsnäolo, ja hänen omat kokemuksensa. Kirja sopii äideille ja odottaville äideille, koska kirjassa huomaa että äitinä oleminen ei aina ole niin helppoa.
Anni Josepoff


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti