keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Torey Hayden - Häkkipoika , Sanna Huhtamäki

Kirjan on painanut Otava ja sen julkaisemana ilmestynyt vuonna 2008.

Kirja on tositarina 16-vuotiaasta mieleltään järkkyneestä Kevinistä, jota riivaavat lukuisat ongelmat. Hän ei ollut puhunut sanaakaan täytettyään seitsemän vuotta eikä ollut astunut ulos neljään vuoteen. Lisäksi häntä piinaavat järjettömät pelot peseytymistä, vettä ja muita arkisia asioita kohtaan. Kevin piileskelee pöytien alla täysin omaan varjomaailmaansa sulkeutuneena. 
Psykologi Torey Hayden saapuu auttamaan poikaa, eikä aikaakaan, kun hän onnistuu tutustumaan Keviniin. Mutta mitä lähemmäksi Torey Keviniä pääsee, sitä järkyttävämpiä asioita hän saa selville pojan ajatuksista ja lapsuudesta. 
Kirja kertoo Toreyn matkasta, jossa hän tekee kaikkensa auttaakseen nuorta Keviniä, menettämättä omaa järkeään. 

Kirja onnistui pitämään mielenkiintoni yllä aina viimeisiin sivuihin saakka. Kirjan kirjoitti itse psykologi Torey Hayden ja hän onnistui hyvin kuvaamaan tapahtumia ja omia tunteitaan. Muutamat kohdat kirjassa olivat sen verran järkyttäviä, että kesken lukemisen oli pakko pitää pieni tauko ja hengähtää. Tämä johtui varmaan osittain siitä, kun tiesi kirjan tapahtumien olevan tosia. Kirja sai kuitenkin pohtimaan ja suosittelen sitä hieman vanhemmille ja erityisesti niille, joita kiinnostaa ihmismieli tai psykologia ylipäätään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti